忘憂集

作者: 小雷子 發表于 2018-2-25 16:21:22
6666 46

心情好……賞花,心情唔好,更要……賞花!大自然充滿神奇力量,只要你走進去,所有負能量都能消除, 洗滌你心靈嘅疲累!
20180224_175915.jpg 20180224_155427.jpg 20180224_165228.jpg 20180224_155306.jpg 20180224_155244.jpg 20180224_155139.jpg 20180224_150113.jpg 20180224_150002.jpg 20180224_145824.jpg 20180224_145237.jpg
小雷子 發表於 2019-2-10 01:16:15 來自手機 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2019-2-10 01:06
我都煲,  一點了, 我訓先啦
早抖

早抖!
回復

powergun 發表於 2019-2-10 01:06:13 |顯示全部樓層

我都煲,  一點了, 我訓先啦
早抖
回復

小雷子 發表於 2019-2-10 00:49:53 來自手機 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2019-2-10 00:40
行到咁累, 今晚重有無煲劇?

有呀!
回復

powergun 發表於 2019-2-10 00:40:06 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-2-9 20:09
行到5點幾,太陽開始落山,要急步趕落山,山林開始入黑,又冇手機網絡,唯有行快幾步!跟住落山全部係樓梯 ...

行到咁累, 今晚重有無煲劇?
回復

小雷子 發表於 2019-2-9 20:21:02 來自手機 |顯示全部樓層
這裡很美麗…… 20190209_172453.jpg 20190209_173118.jpg 20190209_173805.jpg 20190209_173916.jpg 20190209_173934.jpg 20190209_174010.jpg 20190209_174129.jpg 20190209_174256.jpg 20190209_174337.jpg 20190209_174922.jpg 20190209_175023.jpg 20190209_175141.jpg 20190209_175229.jpg 20190209_180200.jpg 20190209_180223.jpg 20190209_180200.jpg 20190209_180223.jpg 20190209_180449.jpg
回復

小雷子 發表於 2019-2-9 20:14:57 來自手機 |顯示全部樓層
20190209_145042.jpg 20190209_152116.jpg 20190209_152706.jpg 20190209_152754.jpg 20190209_154836.jpg 20190209_155023.jpg 20190209_160601.jpg 20190209_163225.jpg 20190209_165434.jpg 20190209_170451.jpg 20190209_170522.jpg
跟住……
回復

小雷子 發表於 2019-2-9 20:09:45 來自手機 |顯示全部樓層
行到5點幾,太陽開始落山,要急步趕落山,山林開始入黑,又冇手機網絡,唯有行快幾步!跟住落山全部係樓梯,行到脚仔都震埋……4個鐘嘅行程…………成身出晒汗…………感覺身心靈都舒暢晒……
回復

小雷子 發表於 2019-2-9 20:01:48 來自手機 |顯示全部樓層
年初五行山樂!好耐冇行呢條行山徑,已經唔記得點樣!只記得我幫佢改左個名<完全苦路>
今次又再行返,以前記憶全部返晒!先嚟一段奪命樓梯,跟住長命斜路…………行到氣絕生亡!上到山頂最舒服,又涼又有風,又有靚景,但可惜好大霧!影唔到!
沿途風景唔錯,有桂花香,又山有水,有好多吊鐘花,有小牛,有荷花……
回復

小雷子 發表於 2018-11-21 16:43:04 來自手機 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2018-11-21 15:16
快打通去火星的旅行團, 將地球人送哂去火星, 咁地球就會寧靜d 架啦

攪個黑洞之旅!

好呀  發表於 2018-11-21 16:44
回復

powergun 發表於 2018-11-21 15:16:39 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-11-21 12:37
平日去可能好啲!

快打通去火星的旅行團, 將地球人送哂去火星, 咁地球就會寧靜d 架啦
回復

小雷子 發表於 2018-11-21 12:37:55 來自手機 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2018-11-21 11:46
就係囉, 依家去郊外靜下都咁難.

平日去可能好啲!
回復

jellyfishy 發表於 2018-11-21 11:46:03 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-11-19 13:30
越來越多人玩,再加埋內地自遊行,分分鐘熱鬧過旺角!
回復

小雷子 發表於 2018-11-19 13:30:17 來自手機 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2018-11-19 11:16
露營也是我興趣啊, 但現在也很多人玩, 好嘈.

越來越多人玩,再加埋內地自遊行,分分鐘熱鬧過旺角!
回復

jellyfishy 發表於 2018-11-19 11:16:18 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-11-16 13:49
秋風起遠足好時機,行山+露營……好正!

露營也是我興趣啊, 但現在也很多人玩, 好嘈.
回復

小雷子 發表於 2018-11-16 13:49:59 來自手機 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2018-11-16 08:57
今年還未有機會行山添~ 見到D 相已很想上山了

秋風起遠足好時機,行山+露營……好正!
回復

powergun 發表於 2018-11-16 09:17:55 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2018-11-16 08:57

今日毅行者, 版主gogogo
回復

jellyfishy 發表於 2018-11-16 08:57:51 |顯示全部樓層
回復

小雷子 發表於 2018-11-10 20:35:14 來自手機 |顯示全部樓層
Aking 發表於 2018-11-10 20:04
小雷子大大咁大膽嘅,仲記得影相!
俾我就腳都軟,乜都唔記得   ...

好驚架!條蛇之前唔係瞓係地下,而係上半身 盤坐!張大口架!見佢走遠左先敢影相!

如果有人影到撒旦大戰火星人的過程就正啦  發表於 2018-11-17 15:04
好驚呀 O口O!!  發表於 2018-11-11 22:15
回復

Aking 發表於 2018-11-10 20:04:24 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-11-3 17:23
小雷子上得山多終遇………………
一路行,一路同人傾計!突然間,比人喝停左!"有蛇呀 ...

小雷子大大咁大膽嘅,仲記得影相!
俾我就腳都軟,乜都唔記得
回復

123下一頁