Sinn. Stone's Nate, Taurus,Devil Sweet有根芽(完)

作者: B17 發表于 2018-1-26 16:23:41
3972 65

**** 請細閱本帖內容****
**** 非先到先得,明日下午6時或之前公佈結果 ****

交收方法:只限郵寄,郵遞風險,恕不負責

重要事項:
.獲分配者需於6小時內,PM郵寄地址,否則申請會被取消
.收到戶口號碼後48小時內,將HK$6(郵費及包裝費)存入本人銀行戶口(HSBC),否則申請會被取消
.入數後請PM通知入數時間,不用貼出收據
版規:收到分享物品後必須在本版面中回覆確認
.送出與否,本人有最後之決定權
.申請後失去聯絡者以後分享不予接受

開花照(只作參考)

實物(上方兩棵)

請COPY排隊:
1.
2.
3.
4.
5.

結果:
1. cat26
8. huileeni
Lavendercandy - Sinn. HCY's Taurus,Sinn. Pirate's Devil Sweet

評分

查看全部評分

wendy1225 發表於 2018-4-3 13:38:46 來自手機 |顯示全部樓層
homayho 發表於 2018-1-27 09:00
Wendy1225,你copy skip 左我呀,請留意,thanks

我沒有啊!
回復

小雷子 發表於 2018-3-12 23:36:59 來自手機 |顯示全部樓層
Lavendercandy 發表於 2018-3-12 23:30
小苗好叻叻,原本葉黃位置,而家都好似無咁黃啦!
都靠大大將小苗個底子打得好,又溫馨提醒小苗要入幾耐 ...

叻叻!繼續加油!好快有花睇!

多謝小雷子加油^^  發表於 2018-3-12 23:41
回復

Lavendercandy 發表於 2018-3-12 23:30:15 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2018-3-12 23:14
小苗比較弱,驚種唔到,看來過慮了

小苗好叻叻,原本葉黃位置,而家都好似無咁黃啦!
都靠大大將小苗個底子打得好,又溫馨提醒小苗要入幾耐時間溫室,小苗先健康成長
回復

B17 發表於 2018-3-12 23:14:19 |顯示全部樓層

小苗比較弱,驚種唔到,看來過慮了

多謝B17大大賞分^^  發表於 2018-3-12 23:43
回復

Lavendercandy 發表於 2018-3-12 23:06:05 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2018-3-12 20:09
個幾月,掂唔掂?

小苗快速生長中

評分

查看全部評分

回復

B17 發表於 2018-3-12 20:09:42 來自手機 |顯示全部樓層
Lavendercandy 發表於 2018-1-31 23:07
我會加油<span class="emoji emoji1f4aa"></span><span class="emoji emoji1f3fb"></span>

個幾月,掂唔掂?
回復

B17 發表於 2018-3-12 13:51:04 來自手機 |顯示全部樓層
huileeni 發表於 2018-3-12 12:45
上次落完泥後三日,D葉一片一片嘅謝去,連個心都黑左   即刻浸水,幾日都冇起息。過一個weekend 見到有一 ...

奇怪,照計有根種番落泥,完全冇問題喎,會唔會入泥唔夠深,泥又唔夠濕,吸唔到水?
唔緊要,依加有根有葉有球,又種得啦
回復

小雷子 發表於 2018-3-12 13:32:23 來自手機 |顯示全部樓層
huileeni 發表於 2018-3-12 12:45
上次落完泥後三日,D葉一片一片嘅謝去,連個心都黑左   即刻浸水,幾日都冇起息。過一個weekend 見到有一 ...

恭喜你!大難不C,必有後福!
回復

huileeni 發表於 2018-3-12 12:45:55 來自手機 |顯示全部樓層
上次落完泥後三日,D葉一片一片嘅謝去,連個心都黑左   即刻浸水,幾日都冇起息。過一個weekend 見到有一點綠色,慢慢又有幾片新葉。真係標晒汗 (⊙x⊙;) 幾驚又C一棵,希望呢棵冇乜事啦  ̄へ'
回復

huileeni 發表於 2018-3-12 12:45:07 來自手機 |顯示全部樓層
上次落完泥後三日,D葉一片一片嘅謝去,連個心都黑左   即刻浸水,幾日都冇起息。過一個weekend 見到有一點綠色,慢慢又有幾片新葉。真係標晒汗 (⊙x⊙;) 幾驚又C一棵,希望呢棵冇乜事啦  ̄へ ̄
回復

huileeni 發表於 2018-2-3 01:35:42 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2018-2-2 12:44
唔係”可以”落泥種,係已經用泥種緊

yes sir ! 即刻攪 ! (@^▽^@)
回復

B17 發表於 2018-2-2 12:44:14 來自手機 |顯示全部樓層
huileeni 發表於 2018-2-1 21:31
係呀 。。"有根芽",應該可以落泥架啦。但有D暗影,好怕我喜愛的nate會拜拜~
...

唔係”可以”落泥種,係已經用泥種緊
回復

Cat26 發表於 2018-2-2 11:49:17 來自手機 |顯示全部樓層
我收到啦會小心呵護
回復

小雷子 發表於 2018-2-1 21:34:10 來自手機 |顯示全部樓層
huileeni 發表於 2018-2-1 21:31
係呀 。。"有根芽",應該可以落泥架啦。但有D暗影,好怕我喜愛的nate會拜拜~
...

你落泥種,再入温室啦!唔洗怕!
回復

huileeni 發表於 2018-2-1 21:31:12 來自手機 |顯示全部樓層
回復

小雷子 發表於 2018-2-1 21:21:32 來自手機 |顯示全部樓層
huileeni 發表於 2018-2-1 21:15
未落泥~ 之前mercurial lady 就係太快落泥又冇入温室所以好快拜拜左,已向B大負荊請罪   今次想浸耐少 ...

咪住!你棵苗應該係B大大種大左先比你,不是普通冇根的顶芽!應該可以落泥種喎!?
回復

huileeni 發表於 2018-2-1 21:15:29 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-2-1 20:55
天氣太凍,笑可以令人温暖!多謝你喎!
落左泥未呀?一有問題,即刻揾B大大啦!<span class="emoji emoji1f601"></span> ...

未落泥~ 之前mercurial lady 就係太快落泥又冇入温室所以好快拜拜左,已向B大負荊請罪   今次想浸耐少少先 (≧ω≦)/ 一定影相俾大家睇
回復

小雷子 發表於 2018-2-1 20:55:36 來自手機 |顯示全部樓層
huileeni 發表於 2018-2-1 20:48
唉~ 應該都係"香港園藝館"開台以黎超G事件!(ㄒoㄒ)  俾大家開心笑下  我自己都笑左好耐 ヾ(@^▽^@)ノ  ...

天氣太凍,笑可以令人温暖!多謝你喎!
落左泥未呀?一有問題,即刻揾B大大啦!
回復

huileeni 發表於 2018-2-1 20:48:40 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-2-1 20:20
唔係啦……落完泥,影張相比我地睇下!怕你上下調轉嚟種!<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span>[emo ...

唉~ 應該都係"香港園藝館"開台以黎超G事件!(ㄒoㄒ)  俾大家開心笑下 我自己都笑左好耐 ヾ(@^▽^@)ノ
回復

1234下一頁