粉紅岩鹽燈有效嗎?

作者: 八王爺 發表于 2018-1-25 12:42:07
2744 10
這篇純屬最近經歷的小分享。
一向有玩開水晶,所以對天然礦石之類,有少少感應。

最近返公司,早上到午飯前,總有少少,十分輕微頭痛,頭赤赤咁。
唔知乜哩原因,但是自己一直有用水晶,也沒有入新的水晶,所以不應是水晶能量影响。

咁啱在網購粉紅岩鹽時,看到有粉紅岩鹽板和燈,也不是很貴,就買了。
今早開燈,突然,微微的頭痛感消失了! 叫我不能不驚嘆,難道岩鹽燈真的對身體有好的影响?

所以開一篇來,問問大家,是否有用過,又有正面的功效呢?
現在我一直開著粉紅岩鹽燈,看看下午感覺如何!?

超可愛的!

另外買的岩鹽板。

用陶晶板,先低溫加熱,再升溫以免溫差大裂。
加熱後溫度可維持1小時,夠煎熟海鮮類。煎牛排要再試試。
月鏡十夜 發表於 2018-2-14 19:10:44 |顯示全部樓層
我也一直有偏頭痛, 十幾年都沒看醫生, 我猜只是電磁波過敏症

最近對奶類的過敏症開始變嚴重了, 最初只是嘔吐, 幾年前開始皮膚痕癢, 現在手碗與小腿開始出紅疹.... T_T
回復

jellyfishy 發表於 2018-2-14 14:11:45 |顯示全部樓層
要開燈, 才散到佢D 頻率出來, 不過我唔識呢D 野, 我有個占星客人開岩鹽店, 佢熟好多.
回復

Aking 發表於 2018-1-26 17:56:05 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2018-1-26 12:32
因為我放在辦公室,這裡是24小時長開冷氣,不會太濕。

在家中現在冬天還好,春夏之際就真的要長開燈,有 ...

要看每個人的接收,有些人說很好,有些人說只是多
了盞夜燈
回復

八王爺 發表於 2018-1-26 12:32:08 |顯示全部樓層
Aking 發表於 2018-1-26 05:01
網上好多人話好瞓咗,不過我好驚天氣潮濕時,
攪到周圍鹹鹹濕濕 ...

因為我放在辦公室,這裡是24小時長開冷氣,不會太濕。

在家中現在冬天還好,春夏之際就真的要長開燈,有熱力才不會濕和螎!

當然,有些大戶人家,屋企全年開冷氣,養著長毛貓貓狗狗,根本沒有濕這回事。
回復

八王爺 發表於 2018-1-26 12:30:04 |顯示全部樓層
B17 發表於 2018-1-26 04:47
有趣
要知有冇效,收起佢幾日,又頭痛即係有效囉!
仲要試著燈同唔著燈既分別?可能祇係個燈膽有效,同岩 ...

唔著燈,個岩鹽个喺度,可能都有心理作用,
回復

Aking 發表於 2018-1-26 12:01:08 |顯示全部樓層
網上好多人話好瞓咗,不過我好驚天氣潮濕時,
攪到周圍鹹鹹濕濕

濕度高是會螎的!  發表於 2018-1-26 12:30
回復

B17 發表於 2018-1-26 11:47:18 |顯示全部樓層
有趣
要知有冇效,收起佢幾日,又頭痛即係有效囉!
仲要試著燈同唔著燈既分別?可能祇係個燈膽有效,同岩鹽冇關

好正喎!只喺燈膽有效!  發表於 2018-1-26 12:29
回復

八王爺 發表於 2018-1-26 10:39:50 |顯示全部樓層

如果喺咁,即喺有幫助?

因為開咗岩鹽燈,產生心理作用,頭痛消失了?

未有燈之前,真喺朝朝頭痛成個禮拜喎!

尋日同今日,回到OFFICE 都冇頭痛了!
回復

powergun 發表於 2018-1-25 20:35:05 |顯示全部樓層
是否心理作用?
回復