oxalis versicolor中球(完)

作者: B17 發表于 2018-1-8 17:00:08
2935 40

**** 請細閱本分享帖內容 ****
**** 先到先得 ****

原來有兩粒球冇送出,雖然遲左d,仍然有機會開花

交收方法:只限郵寄,郵遞風險,恕不負責

重要事項:
.發帖後請即PM郵寄地址,否則申請會被取消
.收到戶口號碼後48小時內,將HK$4(郵費及包裝費)存入本人銀行戶口(HSBC),否則申請會被取消
.入數後請PM通知入數時間,不用貼出收據
版規:收到分享物品後必須在本版面中回覆確認
.送出與否,本人有最後之決定權
.申請後失去聯絡者以後分享不予接受

開花照(只作參考)

評分

查看全部評分

SarahL 發表於 2018-4-30 17:05:31 來自手機 |顯示全部樓層
請問最近有冇得分享呀?
回復

小雷子 發表於 2018-3-5 18:38:12 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2018-3-5 18:16
白花粉紅邊=>其實係嗰底綑紅邊
http://hkplants.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=1907 ...

我睇面層,你睇底層!各有所好!
回復

orik 發表於 2018-3-5 18:29:14 |顯示全部樓層
一直都想種尼隻甜筒酢,但每次都錯過分享
回復

B17 發表於 2018-3-5 18:16:51 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-3-5 15:50
雷大。versicolor花色不錯,白花粉紅邊清秀而且快開花。七月份可考慮考慮。 ...

白花粉紅邊=>其實係嗰底綑紅邊
http://hkplants.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=190727&pid=2268352&fromuid=66917
回復

tarepanda817 發表於 2018-3-5 16:46:39 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-3-5 16:32
魚魚!你真係好了解我的!睇吓到時有冇機會遇到囉!<span class="emoji emoji1f60a"></span>

個花色真係幾特別,有分享一定要排呢隻
回復

小雷子 發表於 2018-3-5 16:32:15 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-3-5 15:50
雷大。versicolor花色不錯,白花粉紅邊清秀而且快開花。七月份可考慮考慮。 ...

魚魚!你真係好了解我的!睇吓到時有冇機會遇到囉!
回復

雙魚座 發表於 2018-3-5 15:50:40 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-3-5 13:08
好靚呀!再開多啲!令人心動!<span class="emoji emoji1f60d"></span>
哈哈! 分散投資果然係正確嘅選擇!<span class="emoji emoji1f605[/em ...

雷大。versicolor花色不錯,白花粉紅邊清秀而且快開花。七月份可考慮考慮。
回復

小雷子 發表於 2018-3-5 13:08:08 來自手機 |顯示全部樓層
tarepanda817 發表於 2018-3-5 13:04
今日行孖必,齊齊開花

好靚呀!再開多啲!令人心動!
哈哈! 分散投資果然係正確嘅選擇!
回復

tarepanda817 發表於 2018-3-5 13:04:29 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-3-4 13:27
Panda今次叻啲!<span class="emoji emoji1f601"></span>

今日行孖必,齊齊開花
回復

tarepanda817 發表於 2018-3-4 20:59:08 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-3-4 20:24
種兩月便有花,強<span class="emoji emoji1f4aa"></span>勁。

多謝魚魚讚賞,是因為B大的酢生命頑強就真!下午沒有陽光,花花又自己閉合了
回復

雙魚座 發表於 2018-3-4 20:24:46 來自手機 |顯示全部樓層
tarepanda817 發表於 2018-3-4 11:29
交功課時間
一枝獨秀Versicolor開花了,目測有3個花冧<span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f60d[/emo ...

種兩月便有花,強勁。
回復

tarepanda817 發表於 2018-3-4 13:34:55 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-3-4 13:27
Panda今次叻啲!<span class="emoji emoji1f601"></span>

粗養成效 唔使對佢哋咁好
回復

小雷子 發表於 2018-3-4 13:27:34 來自手機 |顯示全部樓層
tarepanda817 發表於 2018-3-4 11:29
交功課時間
一枝獨秀Versicolor開花了,目測有3個花冧<span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f60d[/emo ...

Panda今次叻啲!
回復

B17 發表於 2018-3-4 12:08:39 來自手機 |顯示全部樓層
Cat26 發表於 2018-3-4 11:57
我還未有花

一來唔係大球,二來遲種,曬下有助生長,希望熱之前有花
回復

Cat26 發表於 2018-3-4 11:57:03 來自手機 |顯示全部樓層

我還未有花
回復

Cat26 發表於 2018-3-4 11:55:58 來自手機 |顯示全部樓層
回復

tarepanda817 發表於 2018-3-4 11:29:09 來自手機 |顯示全部樓層
交功課時間
一枝獨秀Versicolor開花了,目測有3個花冧
回復

B17 發表於 2018-1-11 14:57:15 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2018-1-11 14:51
得喇~得喇~
呢頭收完球,果頭就發芽啦!
btw, 手機版個pm好似都幾delay下! ...

電腦版都係咁上下,在主題唔用回覆,直接發帖,完全唔會通知我
回復

iluvuboyz 發表於 2018-1-11 14:51:06 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2018-1-11 12:49
收球再通知你,希望有回覆啦

得喇~得喇~
呢頭收完球,果頭就發芽啦!
btw, 手機版個pm好似都幾delay下!
回復

123下一頁