Sinn. Ozark Red Lightning, Sinn. Caitlin芽(完)

作者: B17 发表于 2017-12-10 00:20:48
7017 123

**** 請細閱本分享帖內容 ****
**** 先到先得 ****

Sinn. Ozark Red Lightning, 5份, 每份1隻
Sinn. Caitlin,  4份, 每份1隻

交收方法:只限郵寄,郵遞風險,恕不負責

重要事項:
.發帖後請即PM郵寄地址,否則申請會被取消
.收到戶口號碼後48小時內,將HK$5(郵費及包裝費)存入本人銀行戶口(HSBC),否則申請會被取消
.入數後請PM通知入數時間,不用貼出收據
版規:收到分享物品後必須在本版面中回覆確認
.送出與否,本人有最後之決定權
.申請後失去聯絡者以後分享不予接受

開花照(只作參考)
Sinn. Ozark Red Lightning

Sinn. Caitlin

實物

1.小雷子
2. yonnie kwan
3. Chin
4. PhoenixQQ
5.雙魚座

1. Tongbbmuimui
2. tarepanda817
3. ihoward
4. homayho + stone's nate

評分

查看全部評分

huileeni 發表於 2018-7-19 17:15:05 來自手機 |顯示全部樓層
吾識保護幼苗~ 心都痛埋 ಠ╭╮ಠ
B17 發表於 2018-7-19 16:59:57 |顯示全部樓層
huileeni 發表於 2018-7-19 14:10
對吾住~ B大大~ 已壯烈犧牲~ 之前mercury lady & ozark red 因我的無知而走了 〒▽〒  

痛心的挫敗,幸有 ...

可憐既red lightning慘死你手上
huileeni 發表於 2018-7-19 14:10:12 來自手機 |顯示全部樓層
對吾住~ B大大~ 已壯烈犧牲~ 之前mercury lady & ozark red 因我的無知而走了 〒▽〒  

痛心的挫敗,幸有各大大的指教,這nate's 喜獲幸存(暫時)~  請大大明監 ( •̥́ ˍ •̀ू )
B17 發表於 2018-7-19 13:53:07 來自手機 |顯示全部樓層
huileeni 發表於 2018-7-19 13:17
上星期一及今日的記錄,進展理想              
  ヾ(@^▽^@)ノ  
希希望下次是報告開花情況 (≧ω≦)/ ...

Ozark Red lightning?
huileeni 發表於 2018-7-19 13:17:22 來自手機 |顯示全部樓層
上星期一及今日的記錄,進展理想              
  ヾ(@^▽^@)ノ  
希希望下次是報告開花情況 (≧ω≦)/
huileeni 發表於 2018-6-10 15:16:48 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2018-5-28 17:09
已經遲左,算數啦

好似死吾晒~ 再試!( • ̀ω•́ )✧
huileeni 發表於 2018-6-10 15:11:16 來自手機 |顯示全部樓層
Tongbbmuimui 發表於 2018-5-28 20:46
其實一直放響d外賣奶茶杯放公司都可以五使點理佢佢又會出根加,但泥乾就必定五得啦,呢隻有無球加?有就 ...

係!有一點綠都試下救!! 多謝各師兄姐提醒 (๑•̀ㅁ•́ฅ)
Vinia 發表於 2018-5-29 19:42:51 來自手機 |顯示全部樓層
我都係浸水唔成功,反而扦插珠石或珠石+赤玉石成功機會大些
Tongbbmuimui 發表於 2018-5-28 21:47:39 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-5-28 21:31
浸迷岩枝條好難的,但岩類生命力又好強。次次浸枝條都爛葉,爛到咁上下,有了根球,自己又會生返。 ...

我反而好渣五係好掌握到水浸出根,所以av,迷岩同其他我都係直接落泥
雙魚座 發表於 2018-5-28 21:31:41 來自手機 |顯示全部樓層
浸迷岩枝條好難的,但岩類生命力又好強。次次浸枝條都爛葉,爛到咁上下,有了根球,自己又會生返。
小雷子 發表於 2018-5-28 21:18:25 來自手機 |顯示全部樓層
Tongbbmuimui 發表於 2018-5-28 20:46
其實一直放響d外賣奶茶杯放公司都可以五使點理佢佢又會出根加,但泥乾就必定五得啦,呢隻有無球加?有就 ...

我都係!除非全棵軟晒啡晒,就冇辦法啦!
Tongbbmuimui 發表於 2018-5-28 20:48:11 來自手機 |顯示全部樓層
今日有位靚師姐送枝條俾我我都即放入凍奶茶温室,好易出根架我公司長備泥,花盆,温室以備不時之需,哈哈
Tongbbmuimui 發表於 2018-5-28 20:46:33 來自手機 |顯示全部樓層
huileeni 發表於 2018-5-28 19:09
之前兩棵俾足水,走左~  今次吾敢太多~ 點知 ……  吾做迷岩殺手呀~

其實一直放響d外賣奶茶杯放公司都可以五使點理佢佢又會出根加,但泥乾就必定五得啦,呢隻有無球加?有就照放温室啦有得救,有一點綠我都會救架
B17 發表於 2018-5-28 20:26:30 來自手機 |顯示全部樓層
huileeni 發表於 2018-5-28 19:09
之前兩棵俾足水,走左~  今次吾敢太多~ 點知 ……  吾做迷岩殺手呀~

迷岩浸水出根,落泥都唔怕水多
huileeni 發表於 2018-5-28 19:09:07 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2018-5-28 17:09
已經遲左,算數啦

之前兩棵俾足水,走左~  今次吾敢太多~ 點知 …… 吾做迷岩殺手呀~
B17 發表於 2018-5-28 17:09:26 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-5-28 17:05
應該仲可以救到喎!

已經遲左,算數啦
小雷子 發表於 2018-5-28 17:05:41 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2018-5-28 17:01
泥乾到散呀,冇啦

應該仲可以救到喎!
B17 發表於 2018-5-28 17:01:02 |顯示全部樓層
huileeni 發表於 2018-5-28 13:05
對不起B大 〒▽〒 呆了幾天,最後,跟之前的一樣,葉子枯萎,便走了  o(╥﹏╥)o    你之前分享的nates 落 ...

泥乾到散呀,冇啦
cokar 發表於 2018-5-28 15:03:37 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-5-28 08:48
交功課,多謝分享。

嘩, 好強. 幾個月就開花了...令令.

多謝^_^  發表於 2018-5-28 21:44