令人困擾的提醒功能失靈

作者: B17 发表于 2017-8-30 15:06:30
1726 12

以前有人到我啊嘅主題發帖,系統會發「提醒」,唔記得幾時開始,呢個功能失靈

花友在我主題發帖,系統唔提我,結果幾日後先發現,搞到好似我唔啋人咁樣
舉例 http://hkplants.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=202692&pid=2313593&fromuid=66917
check過「提醒」記錄,的確係冇

奇怪嘅係如果對方係用回覆,系統就會「提醒」到

請minmin抽點時間,解決呢個問題

powergun 發表於 2017-9-1 17:06:33 |顯示全部樓層
咁就真的唔知了, 有無提醒你呀?
B17 發表於 2017-9-1 12:47:56 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2017-9-1 12:07
會唔會係用手機的回覆或pm至出事呢?

唔關事,一樓條link嘅例子唔係用手機出的
powergun 發表於 2017-9-1 12:07:07 |顯示全部樓層
會唔會係用手機的回覆或pm至出事呢?
B17 發表於 2017-9-1 11:39:46 |顯示全部樓層
Chin 發表於 2017-9-1 00:08
可能是手機版機會多D。我多用手機,在八月初用電腦pm某花友,才發現七月時有幾則消息sent比我,但系统沒有 ...

PM冇「提醒」問題更早察覺到

衣家每日都要自已click下「消息」以免有PM漏咗睇唔到

Chin 發表於 2017-9-1 00:08:30 |顯示全部樓層
可能是手機版機會多D。我多用手機,在八月初用電腦pm某花友,才發現七月時有幾則消息sent比我,但系统沒有通知,其後八月花友回覆系统亦冇提醒。所以現常自行click入去睇,以免甩漏。
B17 發表於 2017-8-31 14:22:36 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2017-8-31 12:35
唔算經常失靈, 有少量難免的, 呢個都有提醒

1樓講咗,用「回覆」係有「提醒」,你嘅「回覆」唔計
powergun 發表於 2017-8-31 12:35:07 |顯示全部樓層
B17 發表於 2017-8-31 12:29
你3樓嗰帖系統有提醒,但經常有唔「提醒」嘅情況

唔算經常失靈, 有少量難免的, 呢個都有提醒
B17 發表於 2017-8-31 12:29:31 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2017-8-31 12:12
我似無問題的, 剛有通知我的

你3樓嗰帖系統有提醒,但經常有唔「提醒」嘅情況

powergun 發表於 2017-8-31 12:12:10 |顯示全部樓層
B17 發表於 2017-8-31 12:01
唔係,冇統計過,唔知邊個版嚴重d

我似無問題的, 剛有通知我的
B17 發表於 2017-8-31 12:01:09 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2017-8-31 11:58
是否手機版至係咁, 我用電腦的好少出此問題

唔係,冇統計過,唔知邊個版嚴重d
powergun 發表於 2017-8-31 11:58:41 |顯示全部樓層
是否手機版至係咁, 我用電腦的好少出此問題
ChanKwingYin 發表於 2017-8-30 22:43:54 |顯示全部樓層
+1