淘寶食用品種/ 月季 - 6月9日更新其他品種

作者: beauty_pet 发表于 2017-3-9 16:58:37
5004 57

新年前嚮淘寶淘左盤月季,終於開心啦,見嚮香港買好貴,
我買左4盤蒜香膝,2盤檸檬,3盤白蘭
7日內到港,全部無死,真係好勁

月季呢個日仲係咁開花

17021465_10154230749541316_3325261877895002911_n.jpg 17191297_10154248317726316_7615629744300431977_n.jpg 17156334_10154248317691316_917539121284524525_n.jpg

4月23日更新 :
種左1個月仲好靚
所以又淘左其他品種,都開到花啦!
仲有淘左3盤白蘭,一唻到香港即時換盤,兩星期後開花啦
我會再PM有興趣花友店名
白蘭開花真係好香 IMG_3381.JPG
gelmask 發表於 2019-3-19 21:27:41 來自手機 |顯示全部樓層
可否pm link? 謝謝
Pica 發表於 2019-2-18 03:11:47 來自手機 |顯示全部樓層
我都想淘月季,可以話我知舖名同集運嗎?
monivan 發表於 2019-2-4 13:15:08 來自手機 |顯示全部樓層
你好,我最近都準備淘月季,可以pm我你淘的店舖資料嗎,謝謝!
THOMASLEE 發表於 2018-10-14 11:15:33 來自手機 |顯示全部樓層
我也想要淘寶店名+集運公司名, 可PM 我嗎?謝謝
sarshk2014 發表於 2018-10-7 08:40:21 來自手機 |顯示全部樓層
聽間種檸檬要每日一篤……尿……?真唔真架?
jasminecatcat 發表於 2018-10-7 00:28:14 |顯示全部樓層
我都好想淘植物, 但試問過好多店都用集運都唔成功, 唔該PM我敎下我, 唔該晒先
beauty_pet 發表於 2018-6-9 17:19:58 |顯示全部樓層
Ah.Sa 發表於 2018-6-9 10:20
蕃石榴好容易比蟲蛀, 小心

今日有朋友同我講好野蟻,我都會小心
Ah.Sa 發表於 2018-6-9 10:21:32 |顯示全部樓層
自家出品香水檸檬, 真正放心食
Ah.Sa 發表於 2018-6-9 10:20:17 |顯示全部樓層
蕃石榴好容易比蟲蛀, 小心
ET0404 發表於 2018-6-9 09:44:50 |顯示全部樓層
beauty_pet 發表於 2018-6-9 09:31
呢盤香水檸檬淘左1年,今年終於結果

都仲係未夠大,要好多肥呀!

檸檬好多果!
beauty_pet 發表於 2018-6-9 09:31:13 |顯示全部樓層

BB仔

BB仔

BB仔

之前淘既提子,生得好快

之前淘既提子,生得好快

之前淘既提子,生得好快

蕃石榴唔知係咪我盤細,好少葉,不過都開始結果

淘返唻既月季,經歷幾日大雨,都開到一朵花

beauty_pet 發表於 2018-6-9 09:25:10 |顯示全部樓層
ET0404 發表於 2018-5-23 12:48
白蘭係唔係好大盆才能開花?喜歡它的香味,但怕露台種唔到。

我用中盆種喳,都標到好高

謝謝解答!^^  發表於 2018-6-9 09:43
beauty_pet 發表於 2018-6-9 09:22:46 |顯示全部樓層
Ah.Sa 發表於 2018-5-30 12:24
好喜歡白蘭的香味, 難養嗎?

都唔算,不過要有多陽光
Ah.Sa 發表於 2018-5-30 12:24:41 |顯示全部樓層
好喜歡白蘭的香味, 難養嗎?
ET0404 發表於 2018-5-23 12:48:10 |顯示全部樓層
beauty_pet 發表於 2018-4-15 18:01
淘了香水檸檬苗,短短一年高左好多,仲開始結果了

白蘭係唔係好大盆才能開花?喜歡它的香味,但怕露台種唔到。
southernstar 發表於 2018-5-23 12:42:17 來自手機 |顯示全部樓層
我也想要淘寶店名,可PM 我嗎?謝謝
beauty_pet 發表於 2018-4-15 18:04:10 來自手機 |顯示全部樓層
半年前淘左兩盆提子,因為不幸中左滅虫劑,死左一盆。。。仲有一盆努力成長中,結果再更新 9E37615E-4668-49FF-ACF2-D589A30C19B8.jpeg
beauty_pet 發表於 2018-4-15 18:01:16 來自手機 |顯示全部樓層
淘了香水檸檬苗,短短一年高左好多,仲開始結果了
26E0B7AF-2B26-4BB6-A84E-C913E10AB88D.jpeg C941758E-D3D8-458B-B39E-5062E421B25F.jpeg

12月淘了日本白草莓,不過結既果係淡粉紅色,賣家話太陽會影響包澤,究竟係咪哩?但收左幾粒係幾甜既

8BA2A192-767A-48BF-86E5-6C612F17013F.jpeg F390B69F-E037-4944-97AA-641BB41F4D4A.jpeg EA7256B5-444E-4C9C-8AF3-7B210A7CAA9A.jpeg

之前淘既白蘭今年都如期開花,好香,好有成功感 1EF2701D-435D-427D-9B88-D0FF6C2BA50C.jpeg 32BE4FED-8951-4A73-9F59-9D9640488F02.jpeg
mrsbearbear 發表於 2018-2-7 15:55:16 來自手機 |顯示全部樓層
請pm淘寶link, thanks
123下一頁