印度行

作者: angela819 發表于 2017-2-6 12:55:24
3124 23

印度:喀什米爾,齋浦爾, 阿格拉, 德里 IMAG1508.jpg IMAG1474.jpg IMAG1473.jpg IMAG1467.jpg IMAG1453.jpg IMAG1447.jpg IMAG1431.jpg IMAG1362.jpg IMAG1353.jpg IMAG1330.jpg IMAG1178.jpg IMAG1119.jpg IMAG1093.jpg IMAG1091.jpg IMAG1074.jpg IMAG1070.jpg IMAG1068.jpg IMAG1063.jpg IMAG1062.jpg IMAG1008.jpg IMAG0979.jpg IMAG0976.jpg IMAG0951.jpg IMAG0941.jpg IMAG0874.jpg IMAG0858.jpg IMAG0857.jpg IMAG0786.jpg IMAG0755.jpg IMAG0751.jpg IMAG0733.jpg IMAG0728.jpg IMAG0722.jpg
angela819 發表於 2017-2-10 11:19:54 |顯示全部樓層
Scar 發表於 2017-2-9 18:44
我係一個女仔去, 我估同印度一樣係dirty, 混亂, 但應該比較落後, 無乜外國遊客, 旅遊業不發達
我感恩遇到 ...

你真的好勇
回復

powergun 發表於 2017-2-9 21:35:07 |顯示全部樓層
Scar 發表於 2017-2-9 21:08
危險隨時隨地係邊度都可以發生, 自己盡量小心啦

意外難避免, 但明知高危仍要去, 萬一出事就係羅黎衰, 唔值得
回復

Scar 發表於 2017-2-9 21:08:34 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2017-2-9 20:31
嘩, 好利害, 我男人都唔敢去呀, 你重一個女仔去, 好彩無比人溶左咋

危險隨時隨地係邊度都可以發生, 自己盡量小心啦
回復

powergun 發表於 2017-2-9 20:31:02 |顯示全部樓層
Scar 發表於 2017-2-9 18:44
我係一個女仔去, 我估同印度一樣係dirty, 混亂, 但應該比較落後, 無乜外國遊客, 旅遊業不發達
我感恩遇到 ...

嘩, 好利害, 我男人都唔敢去呀, 你重一個女仔去, 好彩無比人溶左咋
回復

Scar 發表於 2017-2-9 18:44:29 來自手機 |顯示全部樓層
angela819 發表於 2017-2-9 17:16
你一個人去了孟加拉呀!? 自遊行?
孟加拉是否同印度的環境差不多, 是否都是吃咖喱的?環景乾淨嗎?
印一個一 ...

我感恩遇到好多難忘既事同埋經常有人幫我, 咖喱好好食, d人都好好, 聖誕岩岩去完, 復活節會再去多一次, 我諗無乜人會好似我咁, 係咁短時間內去兩次孟加拉
回復

angela819 發表於 2017-2-9 17:16:12 |顯示全部樓層
Scar 發表於 2017-2-9 12:38
我唔夠膽一個人去印度, 所以去左孟加拉, 照你的分享, 睇黎我應該可以去一趟 ...

你一個人去了孟加拉呀!? 自遊行?
孟加拉是否同印度的環境差不多, 是否都是吃咖喱的?環景乾淨嗎?
印一個一個女仔去, 真的唔知安唔安全!正如gun大師話: "...成班人去應該無問題"
因跟團, 那領隊去印度好有經驗及全部都是景點, 食都是在酒店及比較高級的餐館, 沒有在街道食嘢,怕大家的腸胃不適應當地的衛生情況,
而且全程都是旅巴, 不用搭其他交通工具.
自己去就要小心的.
回復

powergun 發表於 2017-2-9 14:53:41 |顯示全部樓層
angela819 發表於 2017-2-9 14:37
真的, 今日有份工做己經好好, 我都是一樣, 都是多謝上天的厚愛, 到了這年紀仍這份工作.
其實落要落舖都幾 ...

就是了, 落舖通常都係有機壞的, 可能好少事, 例如換mouse, printer 色帶等等, 幾野就OK的, 但亦可能要成部機換的
回復

angela819 發表於 2017-2-9 14:37:01 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2017-2-9 11:38
好難講的, 今日重有份工, 難保明日重有的, 一切由主安排, 既來之則安之就是了
呢份工以前我係唔使落舖的, ...

真的, 今日有份工做己經好好, 我都是一樣, 都是多謝上天的厚愛, 到了這年紀仍這份工作.
其實落要落舖都幾好呀(雖然我唔知落舖是甚麽), 唔使經常屈在室內, 屈得多, 人都發霉
回復

powergun 發表於 2017-2-9 12:41:12 |顯示全部樓層
Scar 發表於 2017-2-9 12:38
我唔夠膽一個人去印度, 所以去左孟加拉, 照你的分享, 睇黎我應該可以去一趟 ...

一個人就真係唔好去啦, 成班人就應無問題的
回復

Scar 發表於 2017-2-9 12:38:11 來自手機 |顯示全部樓層
angela819 發表於 2017-2-9 09:39
是呀!不過有些地方都可以一個人週環逛的.

我唔夠膽一個人去印度, 所以去左孟加拉, 照你的分享, 睇黎我應該可以去一趟
回復

powergun 發表於 2017-2-9 11:38:32 |顯示全部樓層
angela819 發表於 2017-2-9 11:17
gun大師, 你都去唔到遠地方啦, 上次見你行行下花市, 都比公司急call ,
其實多口問一句, 你有無大假放架 ...

好難講的, 今日重有份工, 難保明日重有的, 一切由主安排, 既來之則安之就是了
呢份工以前我係唔使落舖的, 我之下有兩隻馬的, 有事都係佢地做的, 時移世易, 我呢個部門只剩下我一人, 所以乜都要自己落手落腳了, 所以有假=無假
回復

angela819 發表於 2017-2-9 11:17:35 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2017-2-9 10:02
旦白講係其他地方的負面新聞太多,  亞洲區港澳日本算係治安同政治較好的了, 歐美又太遠了, 好難去呢 ...

gun大師, 你都去唔到遠地方啦, 上次見你行行下花市, 都比公司急call ,
其實多口問一句, 你有無大假放架?
回復

powergun 發表於 2017-2-9 10:02:20 |顯示全部樓層
angela819 發表於 2017-2-9 09:57
可以咁講啦, 因自己土生土長的地方, 知道那些地方安全,知道那兒有暗角就不會入去  ...

旦白講係其他地方的負面新聞太多,  亞洲區港澳日本算係治安同政治較好的了, 歐美又太遠了, 好難去呢
回復

angela819 發表於 2017-2-9 09:57:07 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2017-2-9 09:42
我都係係香港或澳門至放心d 的, 即使上大陸都好驚的

可以咁講啦, 因自己土生土長的地方, 知道那些地方安全,知道那兒有暗角就不會入去
回復

angela819 發表於 2017-2-9 09:53:53 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2017-2-8 12:14
成日以為印度好熱架!原來都會下雪的!

多謝王爺光臨,
我未報團時都以為印度全年都好熱的.但實際上某些地方不是的.
印度的喀什米爾,冬天是會落雪的, 在古爾瑪更是落大大雪, 零下十以二十度.
我們去那天由朝落到晚很大的雪.
德理,冬天也和香港的温度差不多

回復

powergun 發表於 2017-2-9 09:42:20 |顯示全部樓層
angela819 發表於 2017-2-9 09:39

我都係係香港或澳門至放心d 的, 即使上大陸都好驚的
回復

angela819 發表於 2017-2-9 09:39:36 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2017-2-7 18:15
成團人就應無問題的, 一個人就要小心d 啦

回復

八王爺 發表於 2017-2-8 12:14:38 |顯示全部樓層
成日以為印度好熱架!原來都會下雪的!
回復

powergun 發表於 2017-2-7 18:15:18 |顯示全部樓層
angela819 發表於 2017-2-7 16:17
我是跟香港團出發的, 去的都是旅遊地點, 完全沒有這問題, 根本就沒有人會多望我地一眼, 除了小販要我們買 ...

成團人就應無問題的, 一個人就要小心d 啦
回復

12下一頁