郵購俄葉

作者: tlyuen 發表于 2016-5-25 15:04:39
5647 65
郵購俄葉,15天才到,3隻枯萎,1隻就枯,唔知有幾多可以成功?
cytam 發表於 2018-1-22 15:30:40 |顯示全部樓層
請問你係邊個WEBSITE 訂架
回復

ugoodar 發表於 2018-1-6 23:29:50 來自手機 |顯示全部樓層
想請教一下,我見有啲教直接插葉入泥土,成功率會水浸,大家有無試過2個做法,邊個成功率高啲?
回復

Elsa2016 發表於 2017-12-21 21:27:48 來自手機 |顯示全部樓層
ivyasm 發表於 2017-12-18 14:23
請問可否pm 埋我訂俄種葉 website?  thanks thanks

可否 pm 埋我Thanks
回復

Ison 發表於 2017-12-20 15:37:30 |顯示全部樓層

我的AV 還沒可以交功課,都唔知幾時才可以開花

比d 耐性至得  發表於 2017-12-20 17:43
回復

powergun 發表於 2017-12-20 14:01:59 |顯示全部樓層
Ison 發表於 2017-12-20 01:00
有興趣想知第二次的成功嗎?有沒有開花相欣賞一下呢

你帶隊團購啦
回復

Ison 發表於 2017-12-20 01:00:06 |顯示全部樓層

有興趣想知第二次的成功嗎?有沒有開花相欣賞一下呢
回復

ivyasm 發表於 2017-12-18 14:23:19 |顯示全部樓層
請問可否pm 埋我訂俄種葉 website?  thanks thanks
回復

tlyuen 發表於 2016-11-30 20:32:19 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2016-11-30 17:15
好大手!! 好正! 祝你成功,開枝散葉,分俾大家!

希望成功啦!
回復

八王爺 發表於 2016-11-30 17:15:09 |顯示全部樓層
tlyuen 發表於 2016-11-28 17:33
8E Mademoiselle Maupin
8E Napoleon
AV-Vesenneye Nastroyeniye

好大手!! 好正! 祝你成功,開枝散葉,分俾大家!
回復

tlyuen 發表於 2016-11-29 00:33:35 |顯示全部樓層
tlyuen 發表於 2016-11-27 13:05
用速遞要呀!不過d葉健康好多!

8E Mademoiselle Maupin
8E Napoleon
AV-Vesenneye Nastroyeniye
Chtob Ja Tak Zhil (Skyrabin)
EK-Boy Bykov Gold
EK-Granatovij Inej 2
Grinia (Dadoyan)
Hrustal'nyj Sharik (Makuni)
JAN-Kapriz
LE-Aisedora
LE-Astreja
LE-Macho
LE-Malachitovskaja Rosa
LE-Pariskiye Tainy
LE-Vach Vach Vach
LE-Vizit
LE-Vzbityye Slivki
Poet Yuriy Gal (Dadoyan)
PT-Nonna
RS-Grejs
RS-Izumrudnij Bereg
RS-Lesnoe Kruzhevo
RS-Zelionaja Laguna
RS-Zhorzhetta
RS-Zolotaya Rybka
Tiger (Fredette)
Willodene (Lineberg)

回復

Elsa2016 發表於 2016-11-28 23:13:10 |顯示全部樓層
tlyuen 發表於 2016-11-27 13:04
當有小葉長出時,轉為只浸根部。

Thank you
回復

tlyuen 發表於 2016-11-27 13:05:59 |顯示全部樓層
smallfish 發表於 2016-11-26 12:50
今次你D菜好健康, 應該可以全部出苗, 我果D都全部出根了,但只有1塊葉暫時見到有小小幼葉出緊!
29塊... 使唔 ...

用速遞要呀!不過d葉健康好多!
回復

tlyuen 發表於 2016-11-27 13:04:06 |顯示全部樓層
Elsa2016 發表於 2016-11-27 03:47
樓主,請問你水浸葉時,是否由得小葉在水中長出?定係將出了根的葉放在有窿的杯内生出小葈? ...

當有小葉長出時,轉為只浸根部。
回復

Elsa2016 發表於 2016-11-27 03:47:58 |顯示全部樓層
樓主,請問你水浸葉時,是否由得小葉在水中長出?定係將出了根的葉放在有窿的杯内生出小葈?
回復

smallfish 發表於 2016-11-26 12:50:46 |顯示全部樓層
今次你D菜好健康, 應該可以全部出苗, 我果D都全部出根了,但只有1塊葉暫時見到有小小幼葉出緊!
29塊... 使唔使一千元???
回復

cokeball 發表於 2016-11-24 16:31:14 來自手機 |顯示全部樓層
tlyuen 發表於 2016-11-23 14:00
上次十塊只有三塊成功,可能天氣熱原因。所以再來一次,希望天氣涼d成功機會大d。  ...

啲葉都好健康呀,仲有靚葉
回復

tlyuen 發表於 2016-11-23 14:00:54 |顯示全部樓層
tlyuen 發表於 2016-9-13 13:44
原本10塊,死左一半,兩塊有小苗,三塊出左根咋!

上次十塊只有三塊成功,可能天氣熱原因。所以再來一次,希望天氣涼d成功機會大d。
回復

nickyhk 發表於 2016-11-5 12:45:03 來自手機 |顯示全部樓層
明既,做host如果郵購番黎有問題都幾煩,而作為一個參加者借呢個方便,又可以買到自己鍾意既,總之二存不能其美。唯有望梅止渴
回復

tlyuen 發表於 2016-11-1 14:55:18 |顯示全部樓層
因為由德國付運, 路途遙遠,長時間郵寄,葉生存風險好大。都係自己訂購,由自己承擔風險好d。其實很簡單,Send個Email問個list,Send番Email訂購,用Paypal俾錢,跟住等收貨。
回復

1234下一頁