無法顯現相冊中部份相片(已解決)

作者: B17 发表于 2013-8-31 15:25:55
3822 46

第一頁冇事

第二頁開始出事

第三頁幾乎冇哂

請幫忙睇睇乜事
powergun 發表於 2017-8-15 20:41:10 |顯示全部樓層

我的重可以
B17 發表於 2017-8-15 14:52:27 |顯示全部樓層
ic3b34r 發表於 2017-8-15 11:47
對,PHOTOBUCK太多廣告,而且又有流量限制,隨時你呢頭UPLOAD個頭睇唔返

photobucket已經變成全收費,唔畀錢,一張相都睇唔到

一樓幾張用photobucket的舊相,全部瓜哂
ic3b34r 發表於 2017-8-15 11:47:53 |顯示全部樓層
minmin 發表於 2017-8-15 09:57
謝謝大家幫忙,如果技術問題我會儘量搞的.
但用出面的空間的相冊,經常過一段時間就睇唔到.
不推介用photo ...

對,PHOTOBUCK太多廣告,而且又有流量限制,隨時你呢頭UPLOAD個頭睇唔返
minmin 發表於 2017-8-15 09:57:14 |顯示全部樓層
ic3b34r 發表於 2017-8-14 13:51
>間唔中嘅技術問題,版主好快修復到,始終係園藝館相冊易用  發表於 2 小時前
只是暫時用來幫站長減壓的用 ...

謝謝大家幫忙,如果技術問題我會儘量搞的.
但用出面的空間的相冊,經常過一段時間就睇唔到.
不推介用photobutcker
ic3b34r 發表於 2017-8-14 13:51:23 |顯示全部樓層
>間唔中嘅技術問題,版主好快修復到,始終係園藝館相冊易用  發表於 2 小時前
只是暫時用來幫站長減壓的用途,在未修復好之前可以利用其他公間減少伺服器負擔
ic3b34r 發表於 2017-8-13 07:57:09 |顯示全部樓層
B17 發表於 2017-8-12 14:37
我d相冊出現番

upload時死咗嗰d睇黎冇辦法,要再upload過

如果你問白熊,白熊會比較推薦用GOOGLE BLOG

不限流量(當然如你流量異常佢地會做野,但正常用佢地唔理)、沒水印...

B17
間唔中嘅技術問題,版主好快修復到,始終係園藝館相冊易用  發表於 2017-8-14 11:39
B17 發表於 2017-8-12 14:37:54 |顯示全部樓層
Aking 發表於 2017-8-11 21:35
我啱啱都係上載四張相,得一張成功,
前幾日上啲相都睇唔到

我d相冊出現番

upload時死咗嗰d睇黎冇辦法,要再upload過

好的,謝謝17大 ^_^  發表於 2017-8-12 20:43
B17 發表於 2017-8-12 14:33:03 |顯示全部樓層
ic3b34r 發表於 2017-8-12 11:02
佢個BLOGGER好多年,所以可放心
再唔係你放GOOGLE DRIVE都可以

google drive攞唔到jpg file 嘅url,如下:
ic3b34r 發表於 2017-8-12 11:02:47 |顯示全部樓層
B17 發表於 2017-8-11 19:35
google好衰,以前用piscasa,一句唔該就摺咗

始終外置相冊,用起黎冇咁直接 ...

佢個BLOGGER好多年,所以可放心
再唔係你放GOOGLE DRIVE都可以
B17 發表於 2017-8-11 21:58:43 |顯示全部樓層

呢個都係第一張得,後面唔得
http://hkplants.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=202432&pid=2310857&fromuid=66917

12/08/2017: 搞掂咗,冇再出現箭咀轉轉轉
Aking 發表於 2017-8-11 21:35:24 |顯示全部樓層

我啱啱都係上載四張相,得一張成功,
前幾日上啲相都睇唔到
B17 發表於 2017-8-11 19:35:37 |顯示全部樓層
ic3b34r 發表於 2017-8-11 19:13
不如直接利用如GOOGLE BLOG去暫存部份相,佢地唔計空間、大小,只要有GOOGLE 帳戶就用得 ...

google好衰,以前用piscasa,一句唔該就摺咗

始終外置相冊,用起黎冇咁直接
ic3b34r 發表於 2017-8-11 19:13:58 |顯示全部樓層
B17 發表於 2017-8-11 19:02
又出事啦,好奇怪,有d相,有d相唔得

不如直接利用如GOOGLE BLOG去暫存部份相,佢地唔計空間、大小,只要有GOOGLE 帳戶就用得
B17 發表於 2017-8-11 19:02:52 |顯示全部樓層
minmin 發表於 2017-3-8 13:25
是呀,lowii.com是圖庫server,幫忙hkplants.com分流的.今次是圖庫的server出問題.

又出事啦,好奇怪,有d相得,有d相唔得

另外我有相冊亦無法顯示

第二張相上載唔到

12/08/2017: 相冊已經修復,不過上面第二張相就依然死咗,唔緊要,再上載就得

minmin 發表於 2017-3-8 13:25:51 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2017-3-8 09:19
http://lowii.com/應係真正圖庫的儲存server, hkplants應係暫存的, 新的都會係hkplants暫存一短時間再轉 ...

是呀,lowii.com是圖庫server,幫忙hkplants.com分流的.今次是圖庫的server出問題.

知道了 thx  發表於 2017-3-8 13:27
powergun 發表於 2017-3-8 13:24:50 |顯示全部樓層
minmin 發表於 2017-3-8 13:21
已修正,幫忙看看問題有沒有解決,

yeah, 睇到了, 謝版主幫手解決問題
minmin 發表於 2017-3-8 13:21:18 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2017-3-8 13:13
minmin 講過呢度有個圖庫 server 的

已修正,幫忙看看問題有沒有解決,
powergun 發表於 2017-3-8 13:13:30 |顯示全部樓層
smallfish 發表於 2017-3-8 11:55
正常discusz應該只會upload到主機上的hard drive, hkplants自己改左scripts會轉移去圖庫server? ...

minmin 講過呢度有個圖庫 server 的
smallfish 發表於 2017-3-8 12:05:14 |顯示全部樓層
發覺第1張相upload係放hkplants server, 第2張及以後的就放 lowii
123下一頁