(完)再來分享流鼻涕及Love Flowers種子

作者: Juna 发表于 2013-5-21 09:28:29
4890 46
Juna 發表於 2013-5-24 10:26:12 |顯示全部樓層
由於 black1111 自動棄權, 現還有一份Primulina tamiana (流鼻涕)種子
有興趣可登記, 待確認後入數, 然後PM留地址

1.
powergun 發表於 2013-5-24 10:42:06 |顯示全部樓層
由於 black1111 自動棄權, 現還有一份Primulina tamiana (流鼻涕)種子
有興趣可登記, 待確認後入數, 然後PM留地址

1. powergun (我要 thx)

好呀, 麻煩你入數後PM留地址, 統一5月27日寄出  發表於 2013-5-24 10:43
powergun 發表於 2013-5-24 15:58:06 |顯示全部樓層
已入數

已寄出, 請留意信箱, 收到種子後請在貼中回覆, 謝謝  發表於 2013-5-27 10:55
謝謝, 請PM留地址  發表於 2013-5-24 16:24
black1111 發表於 2013-5-25 00:20:53 |顯示全部樓層
black1111 發表於 2013-5-21 10:05
請排隊
Primulina tamiana (流鼻涕) 種子
1.black1111(再次感謝)

真係好唔好意思,因為返工朝十晚十二,未能立即回覆,希望可以原諒,圖現上傳請求過目

照片 (3).JPG
black1111 發表於 2013-5-25 00:23:45 |顯示全部樓層
如果不能夠分享予本人,就當是給予貴論壇運作的點點微力

還有一個種莢,不過未熟要等,要嗎?  發表於 2013-5-25 09:24
black1111 發表於 2013-5-26 01:33:32 |顯示全部樓層
black1111 發表於 2013-5-25 00:23

如果有多的話.就感謝你了,沒有的亦不打緊
powergun 發表於 2013-5-26 08:19:39 |顯示全部樓層
樓主可以先比新花友black1111先的, 我可以等下的, 我已種到成屋都係花, 無所謂的
Juna 發表於 2013-5-26 09:43:35 |顯示全部樓層
black1111 發表於 2013-5-26 01:33
如果有多的話.就感謝你了,沒有的亦不打緊

其實你應該在申請當日,無論如何也要上來看看,確認後就要立即入數,,未能上載收據可留言說一聲。種子莢是有多,不過未熟,要等,熟了再寄給你。
請看看上面一個貼,powergun說先讓你,請你珍惜這論壇除了有分享,有種植心得,還有濃濃的人情味

樓主言重啦  發表於 2013-5-26 09:52
Juna 發表於 2013-5-26 09:45:42 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2013-5-26 08:19
樓主可以先比新花友black1111先的, 我可以等下的, 我已種到成屋都係花, 無所謂的 ...

我會星期一寄給你,因black1111未能符合36小時內入數條款。

thx  發表於 2013-5-26 09:52
Juna 發表於 2013-5-27 10:57:28 |顯示全部樓層
black1111 發表於 2013-5-25 00:23

等種子莢成熟寄給你, 寄出後會通知你的, 請耐心等候, 需時三至四星期, 放心, 我一定會留給你的, 就算這個未能成功, 還有很多花等著開, 一定會有一個
Juna 發表於 2013-5-27 11:00:37 |顯示全部樓層
Primulina tamiana (流鼻涕) 種子
1 .black1111(再次感謝) 因未能於36小時入數, 撥作後備, 等種子莢成熟後寄出
2. malike (thx)
3. rrr888 (謝謝分享)
4. chowchow (謝謝 Juna)
5. chunyiumun (Thx)
6. powergun

Love Flowers 種子
1. 生命的氣息 (Thanks so much!)
2. josie thanks
3. chunyiumun (Thx)

以上除 black1111 外, 全部已寄出, 請留意信箱, 收到種子後請在貼中回覆, 謝謝

麻煩哂. 收到後會確認.  發表於 2013-5-27 13:24
newbie 發表於 2013-5-28 06:55:19 |顯示全部樓層
LOVE FLOWER --- I MISS U !! HOPE FLOWER FRIENDS CAN HAVE LOVE FLOWER BB LA

我有呀,我試左幾粒發左,幫同事的又ok,我奶奶要的又ok.....要唔要我寄BB給你?  發表於 2013-5-28 07:19
newbie 發表於 2013-5-29 00:13:11 |顯示全部樓層
dont know how come this time i so 失敗 @@ T_T josie got yr seeds, how about i wait for her .. hope she dont mind la or ylee add oil add oil ^^ and eve also finding BB for me .. thanks Juna .. dont worry ^^  

我會努力發芽架喇...希望ok..wait for me...  發表於 2013-5-30 12:44
我還有種子收緊吖  發表於 2013-5-29 00:39
newbie 發表於 2013-5-29 00:41:35 |顯示全部樓層
wow .. u got sooooooo many fafa ... 真好 .. 如果我真係搵唔到, 先麻煩你啦

Ok  發表於 2013-5-29 07:13
josie 發表於 2013-5-30 12:45:23 |顯示全部樓層
今天收到種子, 多謝juna分享同細心的包裝...

我會努力發芽架喇<---加油, 我試左一星期左右發芽, 要保持高濕, 佢好鐘意水架  發表於 2013-5-30 14:48
收到就好喇, 謝謝  發表於 2013-5-30 13:24
powergun 發表於 2013-5-30 13:11:08 |顯示全部樓層

剛收到了流鼻涕種子同郵票, 多謝樓主細心的包裝
流鼻涕我種過幾次都唔得, 希望用種子發芽可以種得到

Juna  收到就好喇, 謝謝, 你集郵?
我好多郵票的, 以前讀書時好瘋狂的, 有新郵票出會晨早去郵局排隊買郵票同首日封的, 但做工後就小左啦

Juna  澳門可以參加郵局的集郵, 每年申請購買預計會出的郵票, 預繳有關金額, 到時到候就可以去取, 唔使排隊
澳門出新郵票會出首日封嗎?  該計劃會否代蓋首日郵戳? 香港人可否參加? 但都無用, 要過黎澳門羅

winccc  香港都可以訂首日封,每年9、10月份訂下一年的
唔該哂, 等我得閒去郵局問下先

香港都可以訂首日封,每年9、10月份訂下一年的  發表於 2013-5-31 13:09
澳門可以參加郵局的集郵, 每年申請購買預計會出的郵票, 預繳有關金額, 到時到候就可以去取, 唔使排隊  發表於 2013-5-30 15:57
收到就好喇, 謝謝, 你集郵?  發表於 2013-5-30 13:25
Juna 發表於 2013-5-30 14:44:25 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2013-5-30 13:11
剛收到了流鼻涕種子同郵票, 多謝樓主細心的包裝
流鼻涕我種過幾次都唔得, 希望用種子發芽可以種得到

種子好光, 洒於泥面就可以, 泥一吋厚已足夠發芽, 盆面包保鮮紙或入溫室, 放明亮處就可以, 一般兩星期左右就發芽, 今次我無試, 因為我已有太多, 成功與否希望能告之
powergun 發表於 2013-5-30 14:52:43 |顯示全部樓層
Juna 發表於 2013-5-30 14:44
種子好光, 洒於泥面就可以, 泥一吋厚已足夠發芽, 盆面包保鮮紙或入溫室, 放明亮處就可以, 一般兩星期左右 ...

好的, 多謝提點, 希望早日發芽,  再多謝你的分享

別客氣  發表於 2013-5-30 15:07
生命的氣息 發表於 2013-5-30 18:44:33 |顯示全部樓層

收到了Love Flower 種子~
謝謝~

收到就好了,花花喜歡水份,記住要保持泥濕  發表於 2013-5-30 19:55
rrr888 發表於 2013-5-30 20:58:29 |顯示全部樓層
收到流鼻涕種子了. 希望能種得像你的哪般美. ^^

收到就好了,一定可以的,我是四棵種埋一盆的  發表於 2013-5-30 21:25