徵求紫羅蘭小苗/修葉 (1/1更新)

作者: nekotoro 發表于 2018-12-23 14:48:25
6201 47

希望以俄種 Мраморная Роза 大理石玫瑰修葉(已出根及小苗)交換以下品種的苗/葉:

Persian Lace (已有)
Louisiana lullaby
Kei Yoki (已有)
十字花如Shimai ,Yukako等 (我可以再加其他俄種修葉交換

網絡開花參考圖

現時能交換的有一份水浸出苗的葉子,有意請留名及能交換的品種,謝謝!

1.
2.

交收地點:平日晚上荃灣綫 (尖沙嘴至中環),港島綫(金鐘至大學站),東涌綫(九龍至香港站)

PhoenixQQ 發表於 2018-12-23 15:55:11 |顯示全部樓層
我有Persian Lace 小苗可交換
回復

nekotoro 發表於 2018-12-23 16:03:00 來自手機 |顯示全部樓層
PhoenixQQ 發表於 2018-12-23 15:55
我有Persian Lace 小苗可交換

太好了!PM你傾好嗎?
回復

PhoenixQQ 發表於 2018-12-23 16:05:40 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2018-12-23 16:03
太好了!PM你傾好嗎?

已PM, 請檢查
回復

nekotoro 發表於 2018-12-23 16:12:41 來自手機 |顯示全部樓層
因為系統無通知,唔為意有新message!
回復

PhoenixQQ 發表於 2018-12-28 19:41:54 |顯示全部樓層
已交收, 謝謝樓主

你的小苗很好,感謝!  發表於 2018-12-31 01:48
回復

nekotoro 發表於 2018-12-31 12:32:23 來自手機 |顯示全部樓層
仍有插泥及水浸出苗的葉子名一,請參考原帖,謝謝!
回復

小雷子 發表於 2018-12-31 12:37:10 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2018-12-31 12:32
仍有插泥及水浸出苗的葉子名一,請參考原帖,謝謝!

小雷子冇俄種!
回復

nekotoro 發表於 2018-12-31 14:21:05 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-12-31 12:37
小雷子冇俄種!<span class="emoji emoji1f62d"></span>

你有興趣嗎?可以同你換葉哦,你屋企小主有花名冊嗎? 我想換下D經典品種呢!
回復

小雷子 發表於 2018-12-31 17:26:52 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2018-12-31 14:21
你有興趣嗎?可以同你換葉哦,你屋企小主有花名冊嗎?<span class="emoji emoji1f606"></span><span class="emoji emoji1f606"></span> 我想換 ...

我決定遲D去探發叔!
買返棵俄種再同你交換葉!哈哈!
(俄種係咪大葉品種呢?)
回復

nekotoro 發表於 2018-12-31 17:42:40 來自手機 |顯示全部樓層
俄種大部分係standard size, 比較少數係半/迷你種!
回復

小雷子 發表於 2018-12-31 17:52:41 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2018-12-31 17:42
俄種大部分係standard size, 比較少數係半/迷你種!<span class="emoji emoji1f606"></span>

咁好難受喎!
回復

nekotoro 發表於 2018-12-31 18:01:03 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-12-31 17:52
咁好難受喎!<span class="emoji emoji1f62b"></span><span class="emoji emoji1f62b"></span><span class="emoji emoji1f62b"></span>

你留位俾兩盆車轆好過
回復

小雷子 發表於 2018-12-31 18:25:05 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2018-12-31 18:01
你留位俾兩盆車轆好過<span class="emoji emoji1f606"></span><span class="emoji emoji1f606"></span><span class="emoji emoji1f606"></span>

除左車轆之外,其他都好好好好靚喎!
回復

nekotoro 發表於 2018-12-31 20:13:41 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-12-31 18:25
除左車轆之外,其他都好好好好靚喎!<span class="emoji emoji1f62d"></span>

係時候要創造空間迎接班小美人喇!
回復

小雷子 發表於 2018-12-31 20:25:29 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2018-12-31 20:13
係時候要創造空間迎接班小美人喇!<span class="emoji emoji1f606"></span><span class="emoji emoji1f606"></span><span class="emoji emoji1f606"></span>[emoji ...

冇晒位啦!用到盡,已經玩埋層層叠,向高空發展!
天呀!點解啲花可以咁靚架!

回復

nekotoro 發表於 2018-12-31 20:57:03 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-12-31 20:25
冇晒位啦!用到盡,已經玩埋層層叠,向高空發展!<span class="emoji emoji1f62d"></span>
天呀!點解啲花可以咁靚架!
[emo ...

你太花心了,又玩AV又玩其他苦科,蘭花你又玩!

我淨係玩蘭花同AV, 不過我好明果種心動,求之不得,輾轉反側羅羅攣的心癢難耐!
回復

hkclive 發表於 2018-12-31 21:16:14 來自手機 |顯示全部樓層
137Kei Yoki mm盈妖姬 我有,但驚時間唔夾
回復

nekotoro 發表於 2018-12-31 21:45:38 來自手機 |顯示全部樓層
hkclive 發表於 2018-12-31 21:16
137Kei Yoki mm盈妖姬 我有,但驚時間唔夾

我都可以去奧運、尖沙咀交收,你什麼時間方便?
回復

hkclive 發表於 2018-12-31 22:02:29 來自手機 |顯示全部樓層

太子會否方便,如果太子我可以平日大約6點半到,尖沙咀起碼6點40分先可以到
回復

123下一頁