小心,領養狗都有騙子

作者: 雍正 发表于 2009-12-2 22:30:54
10718 17
今日聽903時得知呢個消息,聽後返屋企即刻上903FORUM睇睇事件經過
睇完後好對個妹妹扯火,所以特意POST上黎俾大家睇。
http://www.helptheabandoned.com/blog/?p=248
事件發生係8月尾至9月初
hellokitty_971 發表於 2009-12-2 23:03:42 |顯示全部樓層
有無聽過有個女人, 唔係黃太就係李太, 住富泰上過集誌, 上網賣病芝娃娃,
我5年前上過這個肥師奶當了, 結果狗就死左, 仲要俾佢玩我電話, 聽人講佢依家都有賣~
irishuen 發表於 2009-12-3 00:05:20 |顯示全部樓層
2# hellokitty_971

我試過!我試過!不過我唔知佢叫咩名!
我媽媽係屯門買回來的芝娃娃(街邊),買來一星期後就又"柯"又嘔,
帶佢去睇醫生話佢未足3個月, 冇杜蟲, 最後死埋! 超激氣!
irishuen 發表於 2009-12-3 00:08:26 |顯示全部樓層
1# 雍正

呢d 咁既人, 最好同佢家長講下, 宜家d細路女無法無天!!
講大話仲叻過你同我!
hellokitty_971 發表於 2009-12-3 01:00:28 |顯示全部樓層
2# hellokitty_971

我試過!我試過!不過我唔知佢叫咩名!
我媽媽係屯門買回來的芝娃娃(街邊),買來一星期後就又"柯"又嘔,
帶佢去睇醫生話佢未足3個月, 冇杜蟲, 最後死埋! 超激氣! ...
irishuen 發表於 2009-12-3 00:05

我係佢度買左兩隻, 一隻狗瘟一隻腸炎
fanhoiyiu 發表於 2009-12-4 23:04:19 |顯示全部樓層
真係太過份喇.所以如果有朋友真係迫不得以要放棄自己的狗狗時,真係要同領養者做家訪,如果真係有誠意既人係唔會介意架.
我曾經有個朋友都試過,比左人之後就點都搵唔返個領養者,當時隻小狗仲未做絶育架,可想而知個後果係點law.
angel-tsang 發表於 2009-12-12 17:51:45 |顯示全部樓層
Too bad!!!!
She is a bad guy!!!!
janeferwong 發表於 2010-4-12 14:08:35 |顯示全部樓層
真係衰,害左d狗狗同真係愛狗既人!
所以最好都係through愛護動物協會哥d領養
monsmw 發表於 2010-8-19 22:13:14 |顯示全部樓層
做家訪都無用喇,d人好識做戲,我識一d收流浪狗嘅人,表面好似好有愛心,攞咗隻狗返去又打又鬧,由得佢同其他狗打交,有時打到死都唔理,好可怕。
P.S. 有時覺得d人好得人驚
肥do 發表於 2011-1-11 15:57:29 |顯示全部樓層
我以前都試過...
有人上網擺隻狗出嚟比人領養...
原來其實我發現隻狗係佢地既生財工具...
已經唔生得就擺上網比人領養,.. 仲要我比 $800

隻狗成身都係虱. 見到相機就驚...
用左一年醫好晒佢d病,,, (所有牙mok晒, 子宮割晒)
過左幾年,,, 宜家佢又乳線癌...

好多網上賣狗d人真係好過份...
所以買狗都係唔好貪平...
領養仲好... 我有兩隻好可愛既史納莎...
都係領養架...

肥do 發表於 2011-1-11 16:09:10 |顯示全部樓層

佢地就係我領養既黑白雙煞喇... 哈哈

spinnet 發表於 2011-1-11 17:58:42 |顯示全部樓層
肥do 發表於 2011-1-11 16:09
佢地就係我領養既黑白雙煞喇... 哈哈

佢地好可爰, 幾大呀? 我都有一隻莎莎已7歲啦..
肥do 發表於 2011-1-11 19:58:21 |顯示全部樓層
黑色仔七歲,白色女六歲!兩隻都係佢地三歲時領養
sukie 發表於 2012-4-3 16:16:57 |顯示全部樓層

我朋友嘅大哥喺街邊買過狗.唔知乜品種.返到屋仲好健康到處跑.隔日就唔多掂了.送去醫院都話無得救.

prodorothyhkg   我都贊同領養.好多動物都搵唔到主人.

向街邊買不如去領養啦,好多義務團體係免費的~  發表於 2012-4-3 16:39
cowcowpop 發表於 2012-4-7 18:04:00 |顯示全部樓層
This kind of thing happen all the time la.
Takes there photo and post it right here.
or any dog's realted web.
loveting1230 發表於 2012-9-7 16:23:07 |顯示全部樓層
呢件事我都有聽過.
個女人會受反自己既因果
AIR 發表於 2012-10-19 13:23:53 |顯示全部樓層
hellokitty_971 發表於 2009-12-2 23:03
有無聽過有個女人, 唔係黃太就係李太, 住富泰上過集誌, 上網賣病芝娃娃,
我5年前上過這個肥師奶當了, 結果 ...

咁恐佈...我仲想領養一隻家貓仔.., 仲周圍問朋友邊有.