返回列表 發新帖

Chiloschista lunifera

作者: Penwong 发表于 2018-6-18 21:30:49
4616 47
sarshk2014 發表於 2018-9-1 09:02:02 來自手機 |顯示全部樓層
我睇九成都係木板有問題,你睇,連青苔都生唔島,你叫佢點痴板?
Penwong 發表於 2018-9-1 13:18:25 來自手機 |顯示全部樓層
sarshk2014 發表於 2018-9-1 09:02
我睇九成都係木板有問題,你睇,連青苔都生唔島,你叫佢點痴板?

剛回來時撻到塊板實一實,唔夠濕嗎?每日泡一下水。
Brev 發表於 2018-9-1 13:42:47 來自手機 |顯示全部樓層
環境改變,溫濕和原本的有落差,就要一些時間去適應,只要有新根長出,我估問題不大。

多謝意見,我都係咁諗。  發表於 2018-9-1 14:16
Penwong 發表於 2019-3-17 13:25:13 來自手機 |顯示全部樓層
唔夠濕始終死路一條,實行淺水浸「膠蟲」死裡求生。
Ming36 發表於 2019-3-17 17:00:17 來自手機 |顯示全部樓層
Penwong 發表於 2019-3-17 13:25
唔夠濕始終死路一條,實行淺水浸「膠<span class="emoji emoji1f41b"></span>蟲」死裡求生。 ...

支持大大的堅持,希望快快有新進展
Penwong 發表於 2019-3-18 08:08:30 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2019-3-17 17:00
支持大大的堅持,希望快快有新進展

多謝支持
Penwong 發表於 2019-3-23 10:19:54 來自手機 |顯示全部樓層
見佢面色唔多好,又有小蟲活動,殺蟲殺菌劑出動。
Penwong 發表於 2019-3-24 11:18:51 來自手機 |顯示全部樓層
生死存亡在此一Look,呢個春天應有答案。