金絲雀

作者: Ada- 发表于 2017-11-13 12:14:35
1411 12
十月初淘的小苗,剛開花就下雨了,與其被雨水衝擊,還不如剪下來慢慢欣賞,顏色不算特別喜歡,好在花型可愛~
Noifki 發表於 2017-11-13 12:35:20 |顯示全部樓層
好靚呀!  多謝分享
Ada- 發表於 2017-11-13 12:47:41 來自手機 |顯示全部樓層
Noifki 發表於 2017-11-13 12:35
好靚呀!  多謝分享

不用客氣
Ada- 發表於 2018-1-17 20:27:32 來自手機 |顯示全部樓層
日本玫瑰“金絲雀”,越來越喜歡這個品種~
HI-NAMASTE 發表於 2018-1-18 08:01:10 |顯示全部樓層
好靚,有冇香味呢?
Ada- 發表於 2018-1-18 18:14:20 來自手機 |顯示全部樓層
HI-NAMASTE 發表於 2018-1-18 08:01
好靚,有冇香味呢?

有淡淡香味
W88 發表於 2018-1-18 19:57:00 來自手機 |顯示全部樓層
啲玫瑰好吸引呀~ 可惜我個窗台日照唔多夠,唔太適合種。
Ada- 發表於 2018-1-18 21:50:25 來自手機 |顯示全部樓層
W88 發表於 2018-1-18 19:57
啲玫瑰好吸引呀~ 可惜我個窗台日照唔多夠,唔太適合種。

玫瑰確實需要充足的光照,否則好易病
summerhk123 發表於 2018-1-19 09:10:44 |顯示全部樓層
   so lovely!!!
Ada- 發表於 2018-1-19 10:10:29 來自手機 |顯示全部樓層
summerhk123 發表於 2018-1-19 09:10
so lovely!!!

southernstar 發表於 2018-5-23 12:39:32 來自手機 |顯示全部樓層
請問買幾錢
長不大的迷你花 發表於 2018-5-23 18:53:54 來自手機 |顯示全部樓層
好靚呀,邊度買架?大約幾錢呢?
Irish 發表於 2018-5-24 09:25:46 |顯示全部樓層
ADA,有無試過釋放么捕食螨對抗紅蜘蛛?