西餅蛋糕巡巡巡

作者: Melb 發表于 2016-9-3 22:05:31
8584 64

有時話人睇下食物, 食下少少甜野....人都會開心一點....花友覺得會係嗎?

同大家分享下市面的西餅蛋糕, 到底是食左覺心甜 , 定肉赤心痛呢??

西餅蛋糕巡巡巡

20160807_111111.jpg 20160807_111121.jpg 20160807_111135.jpg 20160807_111151.jpg 20160809_091410.jpg 20160817_092541.jpg 20160817_092554.jpg 20160817_092602.jpg 20160830_091958.jpg 20160830_092005.jpg
Melb 發表於 2016-9-3 22:05:45 |顯示全部樓層

有時話人睇下食物, 食下少少甜野....人都會開心一點....花友覺得會係嗎?

同大家分享下市面的西餅蛋糕, 到底是食左覺心甜 , 定肉赤心痛呢??

西餅蛋糕巡巡巡

20160830_092015.jpg 20160830_092026.jpg 20160831_092149.jpg 20160831_092154.jpg 20160831_092203.jpg 20160831_092209.jpg 20160831_092216.jpg 20160831_092224.jpg 20160901_091155.jpg 20160901_091204.jpg
回復

Melb 發表於 2016-9-3 22:05:48 |顯示全部樓層

西餅蛋糕巡巡巡

20160902_141537.jpg 20160902_141543.jpg 20160902_141551.jpg 20160902_202926.jpg 20160902_202934.jpg 20160902_202941.jpg 20160902_202947.jpg 20160902_202954.jpg 20160901_091210.jpg 20160902_141532.jpg
回復

Melb 發表於 2016-9-3 22:05:50 |顯示全部樓層

西餅蛋糕巡巡巡

20160902_203025.jpg 20160902_203034.jpg 20160902_203110.jpg 20160902_203118.jpg 20160902_203148.jpg 20160903_174409.jpg 20160903_174414.jpg 20160903_174420.jpg 20160903_174427.jpg 20160902_203020.jpg
回復

Melb 發表於 2016-9-3 22:05:52 |顯示全部樓層

西餅蛋糕巡巡巡

20160903_174433.jpg 20160903_174510.jpg 20160903_174517.jpg 20160903_174524.jpg
回復

viviwong 發表於 2016-9-3 23:21:14 |顯示全部樓層
我唔正常的,食100% 朱古力開心啲。。。苦濃唔澀好味~~~~~

'肉赤心痛'
咩事。。。。。=_=

!!!三眼仔!!!
睇左相當食左落肚&眼睛食左冰淇淋。。。。
回復

紅豆包 發表於 2016-9-3 23:40:27 |顯示全部樓層
viviwong 發表於 2016-9-3 23:21
我唔正常的,食100% 朱古力開心啲。。。苦濃唔澀好味~~~~~

你好勁,100%黑朱古力,我覺得好苦

我唔勁,唔好聽啲o麥'食得苦中苦方為人上人',我什麼都不是。。。 友人們已見怪不怪。。。 100%可可磚先肯食。。。=.=lll  發表於 2016-9-3 23:54
回復

AE380 發表於 2016-9-3 23:48:28 |顯示全部樓層
Melbb 版大大....點子真多....
唔洗食架....見到就開心
回復

紅豆包 發表於 2016-9-3 23:49:39 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2016-9-3 22:05

同大家分享下市面的西餅蛋糕, 到 ...

間中買嚟食吓都ok, 食完甜品,個人心情真係會好啲㗎.....點解肉赤心痛呢?
回復

Melb 發表於 2016-9-4 07:38:24 |顯示全部樓層
viviwong 發表於 2016-9-3 23:21

人生咁苦既?
回復

Melb 發表於 2016-9-4 07:39:18 |顯示全部樓層
AE380 發表於 2016-9-3 23:48
Melbb 版大大....點子真多....
唔洗食架....見到就開心

係呀

我都是睇左當食左

買又覺貴

睇完, 當食完

心理上會覺開心D
回復

Melb 發表於 2016-9-4 07:39:48 |顯示全部樓層
紅豆包 發表於 2016-9-3 23:49
間中買嚟食吓都ok, 食完甜品,個人心情真係會好啲㗎.....點解肉赤心痛呢? ...

食左係開心些

但覺有點貴

有少少肉赤
回復

powergun 發表於 2016-9-4 10:16:17 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2016-9-4 07:39
係呀

我都是睇左當食左

超版大係宇宙首富, 自己開返間或將人地的成間買返黎都得, 點食點睇都可以了
回復

Melb 發表於 2016-9-4 11:28:50 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-9-4 10:16
超版大係宇宙首富, 自己開返間或將人地的成間買返黎都得, 點食點睇都可以了 ...

一早估到你入來講依句了...

gogogo  發表於 2016-9-4 12:40
回復

紅豆包 發表於 2016-9-4 11:58:23 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2016-9-4 07:39
食左係開心些

但覺有點貴

間中食吓,都唔會好肉赤嘅
回復

Melb 發表於 2016-9-4 11:59:50 |顯示全部樓層
紅豆包 發表於 2016-9-4 11:58
間中食吓,都唔會好肉赤嘅

係呀

咁久唔久, 隔半年至一年左右都會食一次既
回復

viviwong 發表於 2016-9-4 13:58:37 |顯示全部樓層

苦都係舌頭感受到其中一種味道,個人喜歡苦味質惑而已,
甜酸苦辣人類感受下幾好呀~
苦香味濃郁而不甜滑膩幾好呀~

好玄呀..  發表於 2016-9-4 17:28
回復

Melb 發表於 2016-9-4 18:53:25 |顯示全部樓層

西餅蛋糕巡巡巡

20160904_092012.jpg 20160904_092017.jpg 20160904_092023.jpg 20160904_092030.jpg 20160904_104635.jpg 20160904_104641.jpg 20160904_104653.jpg 20160904_104659.jpg 20160904_125859.jpg 20160904_125903.jpg
回復

Melb 發表於 2016-9-4 18:53:37 |顯示全部樓層

西餅蛋糕巡巡巡

20160904_125908.jpg 20160904_125913.jpg 20160904_125916.jpg 20160904_125920.jpg 20160904_125929.jpg 20160904_125933.jpg 20160904_125937.jpg 20160904_125942.jpg 20160904_125947.jpg 20160904_130020.jpg
回復

Melb 發表於 2016-9-4 18:53:47 |顯示全部樓層

西餅蛋糕巡巡巡

20160904_130028.jpg 20160904_130041.jpg 20160904_130452.jpg 20160904_130457.jpg 20160904_130502.jpg 20160904_130507.jpg 20160904_130512.jpg 20160904_130517.jpg 20160904_130522.jpg 20160904_130528.jpg
回復

1234下一頁